Zondag zijn we met het hele gezin een dagje naar de zee geweest. Wat was dat superfijn. Wij wonen in een prachtig bosrijk gebied en ik ben daar erg aan verknocht, dus zou niet bij de kust willen wonen. Maar een dagje naar de zee of een vakantie aan de zee is zeker een welkome afwisseling zo af en toe! Nu weer thuis en aan het werk. Nou ja voor zover je schrijven voor Hippe Shops ‘werk’ mag noemen. Het is vooral leuk om iedere keer weer een bijzonder product te mogen ontdekken en te belichten. Met de zeewind nog in mijn haren en de zilte lucht in mijn neus kan het haast niet missen dat ik stuit op een Zeeuws biologisch product.
Namelijk de Zeeuwse mosterd bij Olijf.com. Mosterd, voor mij een onmisbaar product dat je altijd in de keuken nodig hebt. Maar biologische mosterd is niet overal te krijgen. Natuurlijk wel in een natuurvoedingswinkel maar de keuze in mosterd soorten is dan wel beperkt. En in de grotere supermarktketens ben ik mosterd nog niet tegen gekomen in een biologische variant. Wij zijn echt liefhebbers van de wat zachtere smaak van mosterd, niet te grof, maar lekker mild zoals bijvoorbeeld honing-mosterd. Heerlijk door salades of als toevoeging in een sausje. Olijf.com heeft biologische honing mosterd van het merk “t Zeeuwsche Duyn Delicatessen” in het assortiment.
De naam alleen al klinkt heerlijk nostalgisch en authentiek. Ik kan vanaf deze plek natuurlijk niet proeven maar de naam, de verpakking en de uitgebreide beschrijving van dit product maakt mij zeker nieuwsgierig en geloof dan ook dat dit een mooie biologische mosterd zal zijn! Olijf.com beschrijft de mosterd als puur natuur, zonder conserveringsmiddelen, kleur- of smaakstoffen en glutenvrij. ’t Zeeuwsche Duyn Delicatessen mosterd wordt op ambachtelijke wijze gemaakt waarbij ze met pure ingrediënten werken die de producten hun zilt- zoete smaak weergeven van het Zeeuwse land.
Dus wil je, net als ik, het vakantiegevoel en de sfeer van de zee thuis graag nog een poosje vast houden, dan is deze mosterd prima te gebruiken bij een lekkere maaltijd Zeeuwse mosselen! Lekker makkelijk en zo op tafel!
Maak een mengsel van mayonaise, zure room, citroensap en (honing) mosterd en roer dat tot een sausje. Even op smaak brengen met zout en peper , grote pan mosselen koken met wat groenten en kruiden, een lekkere witte wijn erbij en genieten maar van mooie nazomerse dagen!